1. Att vara sig själv: Första steget till att leva som du vill i befintligt skick

Hej och välkommen till ”Lev som du vill i befintligt skick”. 

Jag heter Lena Olsson-Lalor och jag är här för att dela en resa med dig, resan till att acceptera oss själva och leva ett autentiskt liv. Vi vill leva som vill och vi kan bara göra det i befintligt skick.

Känner du ibland att du kämpar för att vara någon du inte är? Kanske kämpar du mot din historia och känner att du inte är den du en gång var. Kanske du inte vill vara den du är.

Känner du att du har svårt att acceptera dig själv som du är? Kanske är du kritisk mot dig själv men egentligen vill Du kanske hitta dig själv, vara sann mot dig själv, vad det nu betyder. 😊

Du är inte ensam. Jag har själv varit där. Du, jag och många andra.

I den här podden kommer vi att utforska hur vi kan leva autentiskt och acceptera oss själva precis som vi är. Jag kommer att dela med mig av personliga berättelser, insikter från min yrkeserfarenhet som psykoterapeut inom KBT sedan 25 år och praktiska tips för att hjälpa dig att navigera i livets alla utmaningar. 

Min största utmaning under livets gång är att jag gått från att vara seende till blind. Från det jag var 10 år visste jag att jag skulle bli blind. Jag visste inte när och inte hur det skulle påverka mig och mitt liv.

Vi har alla olika saker och ting vi kämpar med och behöver anpassa oss till, utmaningar att handskas med, svårigheter att lära oss att leva med.

Vi har ju även drömmar som vi vill uppleva, vi längtar efter ett bra liv och vi vill uppleva det vi längtar efter. Vi vill inte vänta tills vi är färdiga människor för det vet vi inte vad det är. Vi vill leva som vi vill just nu.

Vi ska försöka få ihop det där du och jag, hur du kan leva som du vill, ha dina drömma och det utifrån ditt befintliga skick.

Jag vill skapa en konversation mellan dig och mig om hur man kan leva som man vill utifrån sina förutsättningar. Det viktiga är att vi försöker vårt bästa. Och det är precis vad den här podden handlar om – att göra vårt bästa för att leva som vi vill, i befintligt skick.

Podden kommer i korta och koncisa avsnitt där vi tar en tanke i taget. En sak i taget att tänka och reflektera över räcker gott och väl.

Kanske jag också ger dig en liten Call to action, något du kan göra eller tänka på tills nästa gång. Något som kan ta dig närmare det liv du vill leva.

Glöm inte att följa podden så att du får en notis för varje nytt avsnitt. Och om du tror att någon du känner skulle ha nytta av dessa avsnitt, tveka inte att dela med dig.

Tills nästa gång, kom ihåg att det är okej att vara precis som du är. ❤️

Varukorg
Rulla till toppen