11. Kims resa: Att Leva Efter sina Värderingar

→ Följ Lev Som Du Vill på Instagram och Facebook, samt lyssna och prenumerera på podden där du vanligtvis lyssnar på poddar, förslagsvis på Apple Podcasts eller Spotify.

Lev efter dina värderingar: en resa till ett värdefullt liv

I en värld där vi ständigt jagar efter framgång och uppfyllande av andras förväntningar, är det lätt att förlora kontakten med det som verkligen betyder något för oss. Men vad händer när vi stannar upp och reflekterar över våra värderingar? Hur kan vi börja leva ett liv som speglar vårt sanna jag?

Kim, en 38-årig fiktiv lyssnare av podden ”Lev som du vill i befintligt skick”, stod inför just denna utmaning. Trots ett framgångsrikt yrkesliv och ett rikt socialt liv kände hon att något saknades. Det var först när hon stötte på övningen ”Födelsedagskalaset” som hon började förstå vad som verkligen var viktigt för henne.

Födelsedagskalaset: en övning i självkännedom

”Födelsedagskalaset” är en övning som uppmanar dig att visualisera ditt 80-års födelsedagskalas och lyssna till tal från dina nära och kära. Vad skulle de säga om dig? Vilka egenskaper och minnen skulle de lyfta fram? Genom att föreställa sig dessa tal, började Kim förstå sina kärnvärderingar: omsorg, äventyr, och att inspirera andra.

Denna övning är inte bara en fantasiövning; den är en kraftfull metod för att utforska våra inre värderingar och hur vi vill bli ihågkomna. Det ger oss en chans att reflektera över vår livs riktning och de val vi gör varje dag.

Från insikt till handling

Att identifiera sina värderingar är ett steg, men att leva efter dem är en annan utmaning. Kim insåg att hon behövde göra konkreta förändringar i sitt liv för att minska glappet mellan hennes inre och yttre värld. Hon började med små steg, som att avsätta mer tid för familjen och tacka ja till projekt som speglade hennes värderingar.

Varje litet val blev ett uttryck för Kims värderingar, en bro mellan hennes inre och yttre värld. Detta är en påminnelse om att även de minsta stegen är viktiga på vår resa mot ett mer värdefullt liv.

Din resa börjar nu

Vad kan du lära av Kims resa? Vilka små steg kan du ta idag för att ditt liv ska spegla dina egna värderingar mer? För att hjälpa dig på din resa, ladda ner guiden Gör ditt liv värdefullt: 5 steg till det liv du vill leva. Den är full av praktiska tips och övningar för att hjälpa dig att identifiera och leva enligt dina värderingar. Besök levsomduvill.se/vardefulltliv för att ladda ner guiden gratis och börja din resa mot ett mer värdefullt liv idag. Och glöm inte att lyssna på avsnittet ”Kims Resa: Att Leva Efter sina Värderingar” i podden ”Lev som du vill i befintligt skick” för mer inspiration och vägledning på din resa.

Kram från Lena 

Varukorg
Rulla till toppen