20. Att leva som du vill i befintligt skick

→ Följ Lev Som Du Vill på Instagram och Facebook, samt lyssna och prenumerera på podden där du vanligtvis lyssnar på poddar, förslagsvis på Apple Podcasts eller Spotify.

Att leva som du vill i befintligt skick

I dagens snabba samhälle är det lätt att känna sig överväldigad av förväntningar och normer. Vi alla startar någonstans i livet, ofta i en miljö vi inte själva har valt. Detta fenomen kallas ibland för ”throwness”, en känsla av att vara ”inkastad” i en värld fylld av förväntningar och normer. Men även om vi startar där, har vi alltid valmöjligheter.

Värderingar och självinsikt

En av de viktigaste stegen i personlig utveckling är att utforska och identifiera sina egna värderingar. Att veta vad som är viktigt för oss ger en känsla av riktning och syfte i livet. Självinsikt är verkligen grunden för att skapa ett meningsfullt och tillfredsställande liv. Genom att förstå vad vi värderar högt kan vi börja göra val som ligger i linje med dessa värderingar och ta konkreta steg mot våra mål.

Acceptans och i befintligt skick

Att acceptera sig själv i befintligt skick är ett kraftfullt verktyg för personlig utveckling. Det handlar om att erkänna och omfamna den man är idag, med alla sina styrkor och svagheter. Genom att släppa taget om självkritik och negativa tankar om hur vi är nu, frigör vi mentalt utrymme och energi. Den energin kan istället användas för att sätta mål och sträva efter det som verkligen betyder något för oss.

Nyckeln till välmående 

Att veta vad man vill och att man alltid börjar där man står är nyckeln till välmående samt att acceptera den man är i befintligt skick.

”Om du inte vet var du är på väg spelar det ingen roll var du går” säger katten till Alice i underlandet.

Lyssna på det senaste avsnittet för en praktisk övning

För att hjälpa dig på vägen har jag skapat en enkel övning som du kan lyssna på i mitt senaste poddavsnitt. Denna övning guidar dig genom reflektionen över dina värderingar och hjälper dig att identifiera konkreta steg du kan ta idag för att leva mer i linje med dessa värderingar.

Ladda ner gratisguiden

För ytterligare stöd på din resa mot personlig utveckling, ladda ner min gratisguide ”Gör ditt liv värdefullt: 5 steg till det liv du vill leva”. Denna guide innehåller praktiska tips och steg för att börja leva det liv du verkligen vill.

Avslutande tankar

Genom att acceptera oss själva som vi är och ta steg mot det vi verkligen vill uppnå, kan vi skapa ett liv som är både meningsfullt och tillfredsställande. Använd nyckeln till dina värderingar, vrid om den och börja ta de steg som leder dig mot ett bättre och mer autentiskt liv.

Tack för att du läser, och lycka till på din resa mot personlig utveckling!

Kramar till dig, Lena 🤗

Spellista som fördjupar:

Självacceptans: övervinn självkritik och omfamna dig själv, avsnitt 2

Styrkor och svagheter: Hitta balansen inom dig, avsnitt 3

Var dig själv: Ändra det du gör och inte den du är, avsnitt 5

Kims resa: Att leva efter sina värderingar, avsnitt 11

Ditt 80-årskalas: Hitta dina värderingar att leva efter, avsnitt 12

Varukorg
Rulla till toppen