9. Om det vore så lätt hade du redan gjort det

→ Följ Lev Som Du Vill på Instagram och Facebook, samt lyssna och prenumerera på podden där du vanligtvis lyssnar på poddar, förslagsvis på Apple Podcasts eller Spotify.

Om det vore så lätt hade du redan gjort det: Att förstå utmaningarnas komplexitet

I våra liv stöter vi på många råd och tips som verkar enkla på ytan. ”Bara gör det” är en fras vi ofta hör, men verkligheten är sällan så enkel. Varför? Därför att varje person bär på en unik uppsättning av erfarenheter, utmaningar och hinder. Detta gör varje resa mot förändring djupt personlig och komplex.

Varför ”Bara gör det” inte alltid fungerar

Vår startpunkt i livet, eller vår ”throwness”, är något vi inte väljer. Den kan inkludera allt från fysiska till psykiska utmaningar, synliga och osynliga, som formar vår upplevelse av världen. För vissa kan det vara fysiska attribut som uppmärksammas av andra, medan för andra kan det vara inre strider som står i vägen för att ta det första steget mot förändring.

Denna mångfald av startpunkter innebär att lösningar inte är one-size-fits-all. Att förenkla processen till ”bara gör det” kan ofta förminska de verkliga svårigheterna och komplexiteten i mänskliga erfarenheter.

Att ta det första steget

Att erkänna var du står idag är det första steget mot förändring. Detta steg behöver inte vara stort eller märkvärdigt; det viktiga är att det är ett steg. Små handlingar kan vara början på en resa mot där du vill vara, även om det känns överväldigande just nu.

Varför små steg är viktiga

Varje litet steg du tar är en seger och en del av din resa. Dessa steg representerar en rörelse framåt, oavsett hur minimal den rörelsen kan verka. För vissa kan det kännas som att dessa små steg är för enkla eller otillräckliga, men det enkla är ofta det svåraste att genomföra.

Att navigera genom livets utmaningar

Livet är sällan enkelt, och det är helt okej. Genom att erkänna utmaningarna och ändå våga ta ett steg framåt, öppnar vi upp för nya möjligheter och vägar. Det är denna resa, ett steg i taget, som leder till verklig förändring och tillväxt.

För att få mer kunskap om hur du kan ta det första steget och navigera genom livets utmaningar, lyssna på det senaste avsnittet av ”Lev som du vill i befintligt skick”. I podden delar jag, Lena Olsson-Lalor, mer om hur vi kan förstå och övervinna de hinder som står i vägen för oss, och hur vi kan börja bygga broar mot det liv vi längtar efter.

Vi hörs 🙂

Kram Lena 

Varukorg
Rulla till toppen